top of page

Als u een pup in huis krijgt, ongeveer met 9/10 weken, zult u van de fokker altijd wat voedingsadviezen en een puppy voedingspakket meekrijgen.

De pup eet dan al vast voedsel in de vorm van harde brokjes (Pro Plan), passend bij de leeftijd, of zacht voer.

Harde brokjes zijn zeer compleet en als er wordt gelet op de leeftijd die op de verpakking staat vermeld, zal uw pup alle benodigde voedingsstoffen voor de groei en opbouw van de botten binnen krijgen.

Een echte aanrader is voor zacht voedsel is CARNIBEST.

Carnibest is te verkijgen in rollen van 500 gram en 1000 gram in verschillende variaties, zoals b.v. puppy maling, volwassen maling maar ook speciaal voor honden die een beetje te dik zijn is er een dieet-versie te koop. Op de site van Carnibest-verkooppunten kunt u de dichstbijzijnde "dealer" vinden. Ondanks dat u geen harde brokken ernaast hoeft te geven, hebben wij ook altijd wat brokjes erbij staan voor het kanabbelen. Vers water natuurlijk ook altijd erbij. Voor de showmaltezer adviseren wij het drinken uit een zogenaamde fles. Een flesje met een flessenhouder die u in de ren of aan de buitenkant van de ren bevestigt, zodat uw hondje altijd water tot zijn/haar beschikking heeft. Dit is natuurlijk ook handig voor uw pup, aangezien ze nog niet echt erop letten waar ze gaan staan en zo'n waterbakje is dan al gauw omgestoten.

Voor de volwassen maltezer zijn er, uitsluitend bij de dierenarts verkrijgbare, brokjes van het merk Royal Canin, Dental Special, small dog under 10 kg.

Deze brokjes zijn, zoals de naam het al zegt, speciaal voor het reinigen van de tanden. Door de wat grotere, ronde vorm van de brokken, moeten de brokjes goed gekauwd worden en schuren ze automatisch langs de tanden en dit heeft weer een gunstige, reinigende werking op het gebit. Bovendien vinden ze deze brokjes ook nog eens bijzonder lekker en zitten er plantaardige vezels, vitaminen en mineralen in.

bottom of page